De métro als filmdécor.

48744_747951_257256

Een bijzonder métrostation in Parijs is wel die van Porte des Lilas.

Het station werd geopend op 27 november 1921 als onderdeel van de verlenging van de toenmalige metrolijn 3 van station Gambetta naar station Porte des Lilas. Het was de bedoeling om metrolijn 3 te verbinden met metrolijn 7 in het station Pré Saint-Gervais. Daartoe werden twee stations aangelegd: één voor metrolijn 3 met erachter een keerlus, en een ander bij de aansluiting naar metrolijn 7. Op 28 april 1935 werd het station uitgebreid met perrons langs metrolijn 11.

De aansluiting met metrolijn 7 werd nooit ten volle gebruikt. Tot 1939 reed er een shuttle tussen station Pré Saint-Gervais en Porte des Lilas, op een van de twee sporen. Het andere spoor werd nooit gebruikt. De shuttle kende een korte heropleving bij de testen met de bandenmetro en van de motorstellen type MP51. Dit deel van het station Porte des Lilas werd gesloten en diende later onder andere als filmdecor. Het station kreeg een eigen naam: station Porte des Lilas – Cinéma.

metro-porte-des-lilas-cinema

Het is een filmdécor geworden voor verschillende métrostations. De namen van het station worden gewoon veranderd door andere borden op te hangen. Zo ook voor de beroemde film “Le fabuleux destin d”Amelie Poulain. Toen werd het station Abbesses en voor de film “Paris je t’aime” werd het Tuileries. Ook werd er een commercial gefilmd voor Microsoft.

Mocht je interesse hebben; je kunt er filmen vanaf 2h00 tot 5h30 en het kost slechts 17.000 euro per sessie….

 

6 gedachten over “De métro als filmdécor.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s