Onglet de veau aller-retour

Onglet-veau_1200x680

Pas geleden was ik met een vriend in Café Louis op de Avenue de Versailles in het 16e arrondissement. Meestal gedurende “happy hour” omdat de geweldige “mojito’s” dan betaalbaar zijn…

IMG_20170829_181218

Na dit heerlijke drankje keek ik op het bord met daarop de specialiteit van de dag. Tot mijn verrassing zag ik onglet de veau staan. Dat had ik lang niet gegeten.

Onglet, wat is dat ? In Nederlands vertaald heet het longhaas. Onze Vlamingen noemen het ook karweivlees omdat de slachters het stukje mee naar huis mochten nemen na hun karwei. De meeste longhaas komt van het rund maar van kalf is het een stuk malser.

P_1_10069_93_1229945438

In Nederland is het niet echt bekend, dus je zult het bij de slager moeten bestellen. Echte slagers die zelf het vlees snijden houden het vaak voor zichzelf. Rund of kalf, dat naar eigen smaak. Gewoon allebei proberen dus. Vraag de slager het vlees vast schoon te maken want de nerf in het midden moet verwijderd worden. Om te beginnen hier een recept wat makkelijk is en zonder saus zodat de smaak van het vlees goed tot zijn recht komt. Wel met een beetje kruiden.

Voor 4 personen

 • Longhaas : 2 (ongeveer 800 gram)
 • Boter : 50 gram
 • Cognac : 5 centilitres
 • Salie : quelques feuilles (paar blaadjes)
 • Vers gemalen peper en zeezout

Boter in de pan, vlees kruiden en met de salie braden 3 tot 4 minuten aan elke kant. (aller-retour) Flamberen met cognac. Simpel maar héél lekker !

Bon appétit !

 

 

 

 

8 gedachten over “Onglet de veau aller-retour”

  1. Très bon article et excellente viande. Ce morceau est l’un des meilleurs dans le boeuf.
   C’est très tendance actuellement de faire cuire en aller-retour sa viande. J’ai déjà expérimenté un tartare de boeuf aller et retour poellé.

   1. In Frankrijk vind je veel meer vlees wat in Nederland niet bekend is. Je kunt het wel bij je slager bestellen. Zo is “wang” ook een heerlijk stukje vlees..

 1. Ook heerlijk op de BBQ vandaag gemaakt longhaas zouten en met olie insmeren BBQ ca 250 graden. Grote stuk van de longhaas 3 minuten grillen op gietijzeren rooster dan kwartslag draaien nog eens 3 minuten krijg je een mooi raster. Omdraaien en proces herhalen. Even laten rusten in aluminiumfolie aansnijden haaks op de nerf in plakjes !!! Zalig een aanbeveling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s