Valse panden in Parijs

145-rue-Lafayette-7-e1479831702687

Je loopt in de prachtige straten van Parijs. Mijmert een beetje wat er achter die prachtige gevels gebeurt. Het is de stad van de liefde, dus een verliefd paar geniet van het leven…

Maar niet alles is wat het lijkt. Trompes-l’œil zijn overal aanwezig. Ook achter deze prachtige gevel.

145-rue-Lafayette-3-e1479831760772
Le puits de ventilation du RER B au 145, rue La Fayette dans le 10èm

Aan de buitenkant denk je dat het een prachtig gebouwd pand is in de stijl van Haussmann. De ramen, de kleine balcons en de luiken om ’s avonds lekker in het donker en stilte te slapen. Maar als je wat dichterbij komt, zie je dat er geen enkele manier is om binnen te komen. In Parijs hebben we een digicode om door de voordeur te komen en daarna kom je in de hal, waar je aanbelt bij de persoon die je wilt bezoeken. Niemand kan zomaar aanbellen. Maar hier ? Helemaal niets, geen digicode geen bel, rien.

Wat in hout zou moeten zijn is staal, geverfd in een kleur en structuur alsof het hout is. Het is alllemaal nep. Waarom ? Dat heeft alles te maken met de métro.

Rue_Quincampoix_29-e1479831754278

Achter deze gevels en panden die eigendom zijn van de RATP zitten de ventilatiesystemen van de Parijse métro. Het is een goed bewaard geheim en eigenlijk staat niemand er bij stil. Waarom zou je ook ? Het is tenslotte een gewone straat in Parijs. Geen vierkante blokken met grote ventilatoren, maar verdekt opgesteld om de aanblik van Parijs authentiek te laten. Goed of fout ?

Ik vind het geweldig !

6 gedachten over “Valse panden in Parijs”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s