Mosselen op z’n Thais

mossoelen-aan-zee

Toen wij in Béziers woonden leefden we de zondagen op z’n Frans. Ik had een beetje stugge vader die wilde dat ik alles moest eten en leren eten. Op zondag ga je tijdens de lunch eten “en famile”, dus naar een restaurant in de buurt van 12:00h tot laat in de middag. Bouzigues was de favoriete plek van mijn vader, vanwege de oesters. Je hebt oesters uit Bretagne, die zijn lekker. Je hebt oesters uit Zeeland, daar laat ik mij niet over uit, maar de allerlekkerste oesters komen uit Bouzigues. Geloof mij. Nou was ik als jongetje van 10 niet echt gecharmeerd van die glibberige schelpdieren, maar van mijn vader moest ik alles leren eten en later beslissen over wat ik wel en niet lekker vond. Ik vond het toen vreselijk. Nou, voor oesters kun je mij nu midden in de nacht wakker maken. Doe er dan wel een stuk bruin stokbrood bij met gezouten boter uit Isigny…

beuure_isigny_porties_1

Gaan we over op iets anders. Mosselen enzo. Op z’n Belgsch met frites ? Op z’n Frans met veel groenten ? Of op z’n Thais met smaak ?

De eerste keer dat ik de mosselen zo at was omdat mijn toenmalige partner en nu nog steeds beste vriendin Miranda ze klaar maakte. Die kan koken ! Loop naar de supermarkt, gooi wat onsamenhangende spullen in je mandje en zij maakt er een wereldmaaltijd van. Zo ook met de mosselen. Ziehier het recept.

Het is eigenlijk doodsimpel. Koop 2 kilo mosselen, een flinke bos koriander, een witte ui, 3 tenen knoflook, een rode peper, 5cm gember, een stengel citroengras, beetje vissaus en een half blikje kokosmelk.

Mosselen spoelen in zout water, die open zijn weggooien. Olie in de (mossel)pan, ui, peper, steeltjes van de koriander, gember en citroengras (in kleine ringetjes) toevoegen. Even fruiten. Mosselen erbij en met een deksel op de pan wachten tot alle mosselen open zijn. Niet te lang, dan worden ze taai (dus niet Thai). Scheutje vissaus en kokosmelk erbij. Goed omroeren en nog zo’n 5 minuten laten staan. Bestrooien met de rest van de koriander, klaar.

0fa263dc503ae8d13745b405b058cc08

Simpel en lekker. Met wat naanbrood,koriander en knoflook. Dat is dan weer Indiaas. Eet smakelijk !

Advertenties

3 gedachten over “Mosselen op z’n Thais”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s