Film noir ?

FilmCrew

Paris, Place de Clichy, daar stond ik. Voor mij, een complete Amerikaanse filmploeg. Ik was even van de kaart. Toen ik nog alles kon verzinnen wat ik zou willen worden, waren het drie dingen. Geluidstechnicus, filmmaker of fotograaf. Het werd het laatste, maar toch…

De lampen, de crew, de camera’s…  Zo professioneel, ik was verkocht. “Mag ik meedoen ? Ik ben fotograaf, ken Parijs erg goed en ik ben verliefd op wat jullie hier doen”. Even moeilijke gezichten, maar daarna een man die de “responsable” was… Ik mocht meehelpen, tegen een salaris van “0” euro. Dat laat je niet schieten natuurlijk.

11051961_793309347390832_5495372729477837468_n

We filmden in Montmartre, we filmden in de Marais, bij de Bastille en elke dag was ik erbij, vanaf 6.00h tot 24.00h. Ik mocht kabels sjouwen, troep opruimen en koffie halen. Nog minder dan een ‘gaffer’ dus. Ik vond het geweldig !

Hoe de film heette weet ik nog steeds niet, maar pas zag ik wat beelden die mij bekend voorkwamen. Het was een onderdeel van de serie “Crossing Lines”

Ik hoop dat jullie die serie hebben gezien, denk dan even aan mij en mijn “0” Euro.

crossing-lines-crimes-sans_6gq63_2ucko4

9 gedachten over “Film noir ?”

  1. Mooi verhaal, Hans. Ik heb een paar afleveringen gezien van ‘Crossing Lines’ en als ik nu naar de foto’s kijk lijkt de serie veel op de ‘films noirs’ uit de vijftiger en zestiger jaren met Jean Gabin, Lino Ventura en Alain Delon. Crossing Lines doet zeker niet onder voor deze films. Dat komt misschien ook wel door acteurs als Marc Lavoine en Donald Sutherland. Leuk dat jij er nog een bescheiden bijdrage aan hebt kunnen leveren.

  2. O Hans wat verschrikkelijk leuk! Ik ken de serie niet, maar die staat nu op mijn verlanglijst en de titel is veelzeggend: Crossing Lines, analoog aan het hele gebeuren, zoals zij met al hun kabels jouw droom doorkruisten die jij acuut werkelijk wist te maken – 0 euro is veel mooier dan 100 of 1000 of 10.000, onbetaalbaar, onschatbaar symbolisch – de magie van het dagelijks leven… prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s