Tagliatelle con funghi porcini

pasta-met-roomsaus

Het is zondag en we vervelen ons te pletter. Hoeft niet hoor ! We gaan zelf pasta maken en ik vertel je de saus. Om te beginnen klik je hier voor het maken van de pasta. Je hebt trouwens geen pastamachine nodig, hadden ze vroeger ook niet. Een deegroller of fles wijn en een mes is voldoende.  Klaar ? C’est parti !

istock_000013499623small_0

De saus, ik weet het, ik moet patent aanvragen want deze saus is té lekker. Wat heb je nodig;

Een ui, witte wijn, gorgonzola, spekjes, gedroogde funghi porcini, crème fraiche, champignons voor de leuk, want de smaak komt van de funghi. De gedroogde funghi laat je even wellen in witte wijn, zo’n 30 minuten.

Dried-Porcini-mushrooms-640x371-D53_0008LR

Uitje fruiten, glas witte wijn erbij en even laten inkoken. Ondertussen bak je de spekjes en de champignons. Als de wijn ingekookt is tot een kwart, doe je de crème fraiche en de gorgonzola erbij. Zoveel als je zelf wilt. Dan de spekjes, de gewelde funghi en de champignons. Doe met de funghi de wijn waarin ze hebben geweld er lekker bij. De saus moet stevig zijn, je kunt het altijd wat verder laten inkoken om dikker te maken. Dat ligt natuurlijk aan hoe je met de wijn bent omgegaan. Beetje peper uit de molen erbij, geen zout, want dat zit al teveel in de spekjes en klaar ! De Hippe Vegetariërs onder ons kunnen de spekjes weglaten, doe er dan wel wat zout bij.

Bon dimanche de Paris ! Of di Roma ?

IMG_8903

8 gedachten over “Tagliatelle con funghi porcini”

  1. Een mooi recept voor een zeer smakelijk gerecht, Hans! Ik kan het weten want ik heb er van mee mogen smullen. De saus was onvergetelijk lekker en de smaak proef je uren later nog. Hulde en nogmaals bedankt!

  2. Op maandagochtend bekijk ik altijd mijn kookboeken om een soort van weekmenu samen te stellen. Dit recept ga ik zeker proberen!
    Het past ook nog eens in het project #40dagenzondervlees, waaraan ik deelneem, zij het voor 80%…
    Een vriendelijke groet vanuit Vlaanderen!
    Kathleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s