Moules farcies à la Sétoise

18051665_p

Gisteren heb ik jullie verteld over Sète. Het is ook een belangrijke vissershaven. Vandaar dat “La Cuisine Sétoise” veel visgerechten kent die zelfs landelijk bekend zijn. Vaak met schelpdieren omdat die daar ook op grote schaal worden gecultiveerd.

Laten we daar vandaag maar eens eentje van bereiden om vast in de Mediterrane stemming te komen. Een gerecht wat je daar zeker op de kaart zult tegenkomen is het volgende…

53418818_PVI_0001_A633850_PS

Moules farcies à la Sétoise.

Voor 6 personen: 30 mooie, liefst wat grote, mosselen, 500g vlees uit braadworstjes, 2 eieren, 3 teentjes knoflook, 1 gesnipperde ui, een klein bouquet garni, een glas witte wijn, 500 g tomatenpuree, zout en peper. Voor de aïoli, 2 eierdooiers, 3 tenen knoflook, een sneetje stokbrood en een 1/4 liter olijfolie.

Meng voor de vulling het braadworstvlees, knoflook, peterselie, eieren, zout en peper.

Voor de saus, sauteer de gesnipperde ui, voeg de tomatenpuree toe en bak dit even aan. Voeg de witte wijn en een kwart liter water toe en laat 5 minuten koken. In die tijd gaan we de mosselen vullen.

Open de mosselen in het midden voorzichtig zodat de scharnier heel blijft.Vul met het vleesmengsel en druk op de twee schalen om goed af te dichten en het teveel aan vulling te verwijderen.

Plaats de mosselen één voor één in de pan met saus. Voeg wat water toe zodat de schelpen net onder staan. Plaats een gewicht, bijvoorbeeld een bord op de mosselen om te voorkomen dat ze tijdens het koken opengaan en kook ca. 20 minuten op een matig vuur. Je kunt ook om elke mossel een keukentouwtje knopen, dat staat ook geinig bij het serveren.

moules farcies

Voor de aïoli, pel de knoflooktenen en stamp ze fijn in een vijzel. Week het brood en knijp het goed fijn voor het toe te voegen. Voeg de eierdooiers, zout en peper toe en druppel de olijfolie erdoor tot een soort mayonaise ontstaat.

Voeg de aïoli aan de saus toe en voor serveer de saus met spaghetti of gekookte aardappelen begeleid door een frisse groene salade. Vergeet het stokbrood niet om lekker in de saus te soppen en zet voor de sfeer een CD van Georges Brassens op !

Bon apetit !

barques_color__es_sur_canal_de_s__te

4 gedachten over “Moules farcies à la Sétoise”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s