Auteuil Paris

Image

Mijn tijd in Parijs was in het 16e arrondissement. Net zoals het 7e, Parijs op stand. Niet dat ik dat van te voren wist, ik kwam er gewoon, met veel geluk, zomaar terecht. Nou ja zomaar, een lieftallige Parisiènne speelde ook een grote rol. Een bijzondere wijk in het 16e is Auteuil.

220px-Paris_XVI_Arrondissement

Auteuil was in het verleden een Franse plaats en gemeente, maar maakt sinds 1860 deel uit van Parijs. Het Quartier d’Auteuil is de 61e wijk van Parijs, tussen het Bois de Boulogne en de Seine, in het westelijk deel van Parijs.

Image

De geschiedenis is allemaal leuk en aardig, maar Auteuil is gewoon een leuke wijk. Nu nog hebben veel beroemdheden daar een woning. Gerard Dépardieu, Johnny Halliday en heel grappig, ook acteur Daniel Auteuil.

Image

De antiekmarkt op woensdag is erg leuk. Je vindt er allerlei prullaria, maar ook dingen die je in Nederland niet zomaar tegenkomt. Oude boeken, véél spiegels en keukenspullen.

Image

Ook vind je er een winkel van het beroemde Maison LeNotre, de patissier, kleine kaaswinkels met ècht lekkere kaas en natuurlijk een ambachtelijke foie gras maker.

Een mooi park, waar ik elke dag wel even ging zitten om te relaxen is Parc Sainte Périne.

Image

Leuk om eens te bezoeken dus. Uitstappen op Metrostation Eglise d’Auteuil, lekker rondlopen en terug naar het centrum via Metrostation Pont Mirabeau, waar je, als je even doorloopt, een prachtig uitzicht hebt op de Seine en zie je links “la tour”. Bij de Pont Mirabeau is ook een leuke bar-tabac met dezelfde naam aan de Avenue de Versailles. Met verwarmd terras !

Een weetje is dat in het jaar 1890, Theo van Gogh,  ja, broer van Vincent, wegens depressie korte tijd is opgenomen in een gesticht in Auteuil. Dan weet je dat vast…

duikhelm

 

5 gedachten over “Auteuil Paris”

  1. wat een genot om dit te lezen en meteen te zien! ik kan me voorstellen dat je daar fantastisch woont en nooit meer weg wilt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s